top of page

Tip: geen voornemens maar een review van 2020 (PYR)

Bijgewerkt op: 20 jan. 2021


De feestdagen komen er weer aan en dus ook de tijd voor goede voornemens. Ik was nooit echt een fan van voornemens, uit onderzoek blijkt dat meer dan 90% het niet haalt. Maar inmiddels ben ik de jaarwisseling wel gaan zien als een mooi moment voor reflectie. De vakantieperiode biedt mentale ruimte om de helikopter-view te pakken en te reflecteren op hoe het gaat.


Online zijn vele lijsten te vinden met reflectievragen, zoals deze van Napoleon Hill, schrijver van “Think and Grow Rich". Tim Ferris, auteur van het boek "The 4-hour workweek" noemt het een Past Year Review (PYR) en is mijn inspiratie voor hoe ik dit nu elk jaar doe. Check hier zijn blog daarover.


Je begint zo'n PYR met een terugblik op het afgelopen jaar. Wat ging er goed, wat niet? Wat was leuk, wat was niet leuk? Ik kijk daarbij naar deze categorieën: werk, relatie en gezin, familie, vrienden, gezondheid, spiritueel, vaardigheden, plezier, geld. Tip hierbij: kijk gewoon terug in je agenda en scroll door de foto’s op je telefoon. Zo krijg ik een goed beeld van wat ik komend jaar wil blijven doen en waarmee ik wil stoppen. Daarna maak ik hieruit een lijst met mijn belangrijkste hoofddoelen voor komend jaar en deze plan ik grofweg uit in de 4 kwartalen. Tip: kijk vooral naar Q1 en de rest mag nog wat vager. En verder elke categorie max 2-3 meetbare doelen in een jaar. Less is more!

17 weergaven0 opmerkingen

Comments


Heb je wat gehad aan dit artikel?
Hier vind je regelmatig blogposts over alles rondom diep werk.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. 

Dankjewel voor inschrijven!

bottom of page