top of page

Tip: reflecteer op je productieve werk

Een nieuw jaar, nieuwe gewoontes. In de vorige nieuwsbrief ging het over de PYR (Past Year Review), waarbij je terugkijkt op het afgelopen jaar en voor jezelf bedenkt wat je wil blijven doen en waar je mee wil stoppen. Inmiddels zijn we los in 2021 en één van mijn voornemens is om meer bewust te zijn van het positieve dat op een dag gebeurt. Net als velen, ben ook ik behoorlijk gevoelig voor negativity bias, het fenomeen waarbij je meer gevoelig bent voor het negatieve dan het positieve. Ik heb mezelf dus voorgenomen om aan het eind van elke dag te reflecteren op 3 positieve dingen die ik die dag heb meegemaakt.

Het gaat niet alleen om de grote gebeurtenissen, je kunt het positieve net zo goed vinden in de kleine dagelijkse dingen. Zo ook je diep werk. Productieve focus-sessies laat ik vaak meteen achter me om de aandacht te verleggen naar de volgende taak. Of ik geef mezelf over aan het verlangen om afgeleid te worden. Door regelmatig te reflecteren op een goed stuk werk dat ik op een dag heb afgemaakt, voel ik direct meer voldoening en vertrouwen in eigen kunnen. Zo bouw je momentum in je diep werk.

16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Heb je wat gehad aan dit artikel?
Hier vind je regelmatig blogposts over alles rondom diep werk.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. 

Dankjewel voor inschrijven!

bottom of page